- Kod izrade kruha mogu se koristiti cijele i samljevene zobene pahuljice kao i zobeno brašno čime dobijemo pomalo zrnastu teksturu i karakterističnu aromu zobi
- Ovo brašno se može koristiti i za zgušnjavanje ili povezivanje jela (umaci, popečci itd)
- Zbog svoje lake probavljivosti, zobeno brašno se preporuča u pripremi dijetalnog kruha
- Bogat izvor vlakana
- Nizak sadržaj šećera i soli
- Izvor bjelančevina
- Zemlja porijekla: Hrvatska
- Čuvati na suhom i hladnom
Kruh sa zobenim brašnom
- Sastojci: 300g zobenog brašna, 100g raženog brašna, 100g zobenih pahuljica, 100g integralnog pšeničnog brašna, 1 žlica soli, 1 žlica kima, 2,5 dcl mlake vode, 2 vrećice suhog kvasca.
- Priprema: u većoj posudi pomiješati brašna i kvasac, dodati vodu i umijesiti tijesto koje se lako odvaja od posude. Ostaviti da stoji dok mu se obujam ne udvostruči a potom ga premijesiti i ponovno ostaviti na toplom mjestu da stoji oko 20 min. Oblikovati željene oblike te staviti u namašćeni pleh. Peći na 220°C oko 35 minuta.
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1479 kJ
354 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
8 g
1,4 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
58,1 g
1 g |
Vlakna |
9,5 g |
Bjelančevine |
12,3 g |
Sol |
0,01 g |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka specifikacija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari