- Bogat izvor zobenih vlakana koja doprinose povećanju volumena stolice
- Nizak sadržaj šećera i soli
- Izvor bjelančevina
- Beta-glukan iz zobi djeluje na smanjenje razine kolesterola u krvi. Visoki kolesterol je rizični faktor za razvoj koronarne bolesti srca. Za navedeni učinak potrebno je dnevno konzumirati 3g zobenog beta-glukana odnosno oko 70g zobenih pahuljica
- Važno je pridržavati se uravnotežene, raznovrsne, zdrave prehrane i zdravog načina života
- Zemlja podrijetla: Njemačka
- Čuvati na suhom i hladnom
Za razliku od ostalih žitarica od kojih se proizvode pahuljice i kod kojih je potrebno žitaricu prethodno napariti sa korištenjem visoke temperature, zobene pahuljice je moguće proizvesti samo prešanjem bez korištenja pare i topline – tzv. hladnim načinom. To kod ostalih žitarica nije moguće zbog toga što su sjemenke pretvrde.
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1566 kJ
372 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
7 g
1,3 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
59,1 g
1,1 g |
Vlakna |
10,2 g |
Bjelančevine |
13 g |
Sol |
<0,1 g |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari