- Izvor vlakana
- Nizak sadržaj masti
- U svježem stanju sadrže oko 55% prirodnog voćnog šećera koji se sušenjem znatno koncentrira. Taj je šećer prirodno vezan sa topivim biljnim vlaknima koje sprječavaju naglo iskorištavanje šećera iz njih, što sprječava posljedičnu hipoglikemiju.
- Datule predstavljuju odličan prirodan izvor energije koji će vas brzo "podići" i dati vam snagu.
- U mnogim jelima se koriste kao zdrava zamjena za rafinirani šećer, naročito ako se dobro izmiksaju uz dodatak vode. Vrlo su popularan sastojak u raznim zdravim slasticama, sirovim tortama i kolačima, pudinzima, slatkim namazima i marmeladama. Posebno su ukusne u kombinaciji s orašastim plodovima kao zdravi snack.
- Zemlja podrijetla: Izrael
- Čuvati na suhom i hladnom
NUTRIJENTI |
100 g |
Energija |
1159 kJ
277 kcal |
Masti
od kojih zasićene masne kiseline |
0,2 g
0 g |
Ugljiikohidrati
od kojih šećeri* |
75 g
66 g |
Vlakna |
7,5 g |
Bjelančevine |
1,8 g |
Sol |
0,01 g |
*Sadrže isključivo prirodno prisutne šećere.
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari