- Tostirano i obezmašćeno
- Soja nije genetski modificirana
- Sojino brašno ima lagano slatkast okus i fine je teksture
- Izrazito je bogat izvor kvalitetnih biljnih bjelančevina
- Bogat izvor kalija, magnezija, bakra, cinka, željeza i fosfora
- Najčešće se koristi kao dodatak drugim brašnima u pripremi tijesta dajući im bolji okus i povećavajući im hranjivu vrijednost
- Dovoljno je samo 5% sojinog brašna da se ukupna količina bjelančevina u pšeničnom kruhu poveća za oko 2,5 %. Ova količina sojinog brašna se i preporuča u pripremi pšeničnog integralnog kruha. Tako se ne smanjuju poželjne osobine tijesta - volumen štruce, tekstura i boja sredine, dok se istovremeno obogaćuje kruh, produžava mu se svježina i povećava mekost (zbog sposobnosti zadržavanja vlage), te konačno kora ljepše posmeđi.
- Osim u proizvodnji kruha i peciva, sojino brašno se koristi i kao dodatak raznim proizvodima prehrambene industrije; slasticama, tjesteninama, paštetama, mesnim konzervama i kobasicama, juhama, umacima. Ono se koristi i kao osnovna sirovina u proizvodnji teksturiranih sojinih bjelančevina ili sojinog mesa.
- Zemlja podrijetla: Srbija
- Čuvati na suhom i hladnom
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1351 kJ
320 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
0,9 g
0,2 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
18,8 g
12,8 g |
Vlakna |
3,5 g |
Bjelančevine |
53 g |
Sol |
0,001 g |
Kalij (K) |
1802 mg (90%)* |
Kalcij (Ca) |
220 mg (27%)* |
Magnezij (Mg) |
243 mg (65%)* |
Bakar (Cu) |
1,6 mg (160%)* |
Cink (Zn) |
3,1 mg (31%)* |
Željezo (Fe) |
8,5 mg (60%)* |
Fosfor (P) |
690 mg (98%)* |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati.
*Postotak od referentnog dnevnog unosa za prosječnu odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal).
Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari