- Shoyu je poseban sojin umak koji nastaje fermentacijom soje
- Proizvodi se po tradicionalnom receptu starom preko 400 godina. Fermentacija se odvija u drvenim bačvama u trajanju 18-24 mjeseca. Koristi se kao dodatak različitim jelima: juhama, varivima, salatama te kao preljev za žitarice i salate.
- Poboljšava ukus jelima pa se može koristiti i kao zamjena za sol.
- Okus mu je blaži od Tamarija zbog dodatka prepečene pšenice
- Čuvati na suhom i hladnom mjestu
- Zemlja podrijetla: Japan
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
300 kJ
70 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
0,3 g
0 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
8,7 g
2 g |
Bjelančevine |
8,3 g |
Sol |
13,7 g |
Tablica prikazuje prosječne nutritivne vrijednosti. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari