- Proizvod od teksturiranih sojinih bjelančevina
- Oblik proizvoda – pravilni odresci 4x4 cm
- Proizvedeno bez GMO – iz genetski NEmodificiranog sojinog zrna
- Sojini odresci imaju mesnu strukturu koja je sačuvana tijekom hidracije i kuhinjske obrade
- Visoka upijajuća moć (vode, masnoće i začina)
- Izrazito je bogat izvor kvalitetnih biljnih bjelančevina
- Zemlja podrijetla: Kina
- Čuvati na suhom i hladnom
Priprema:
Sastojci:
- 100g proteinskih odrezaka od soje premium (jedno pakiranje)
Sastojci za marinadu:
- 3-4 žlice tamari soja umaka
- 3-4 žlice maslinovog ili bučinog ulja
- 2-3 česna svježeg češnjaka ili u prahu
- 1/4 žličice crvene slatke mljevene paprike
- 1/4 žličice mljevenog korijandera
- 1/4 žličice kurkume u prahu
- 1/4 žličice začinske soli ili nekog drugog začina
- 1 žlica delikatesnog sušenog kvasca
- soka od limuna po ukusu
U većem loncu zakuhati vodu. Po želji dodati povrtni bujon, malo povrtne kocke,
tamari sojinog umaka ili začine. U kipuću vodu staviti sojine odreske i kuhati 5-10
minuta, odnosno dok ne omekšaju. Kuhane odreske ocijediti kroz cjedilo te lagano
pritisnuti kako bi se uklonio višak tekućine. Kad se ohlade, prerezati ih na pola po
dužini.
U zdjeli spojiti sve sastojke za marinadu i dobro ih izmiješati. Po potrebi dodatno
začiniti prema vlastitom ukusu. Odreske preliti s pripremljenom marinadom i
ostaviti da odstoje 1-2 sata. Po želji, marinirati ih preko noći za intenzivniji okus.
Tako pripremljeni odresci mogu se poslužiti uz rižu, pire krumpir, palentu,
tjesteninu...
Također, mogu se peći na grillu te poslužiti kao nadjev za sendviče.
Sojini odresci veličine 4x4 cm mogu se pripremati na isti način te su praktični za
ražnjiće. Može ih se trgati na manje komade te propeći u wok tavi, a potom koristiti
za tortilje, salate ili kao prilog uz razna jela.
| NUTRIJENTI |
100 g |
| Energija |
1486 kJ
355 kcal |
Masti
od kojih zasićene masne kiseline |
0,9 g
0,0 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
35,8 g
0,0 g |
| Bjelančevine |
62,0 g |
| Sol |
0,17 g |
Izvor: proizvođačka specifikacija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari