- Proizvod od teksturiranih sojinih bjelančevina
- Proizvedeno od odmašćenog sojinog brašna bogatog bjelančevinama
- Oblik proizvoda – nepravilni odresci (širina 45-55 mm, dužina 40-60 mm, debljina 8-15 mm)
- Podvrgnuto kontroliranoj termičkoj obradi čime se deaktiviraju antinutritivni enzimi, što daje proizvodu visoko prehrambenu i biološku vrijednost
- Proizvedeno bez GMO – iz genetski NEmodificiranog sojinog zrna
- Sojini odresci imaju mesnu strukturu koja je sačuvana tijekom hidracije i kuhinjske obrade
- Visoka upijajuća moć (vode, masnoće i začina)
- Koristi se u jelima kao zdrava zamjena za meso
- Izrazito je bogat izvor kvalitetnih biljnih bjelančevina
- Bogat izvor kalija, kalcija, magnezija, bakra, cinka, željeza i fosfora
- Nizak sadržaj masti i soli
- Zemlja podrijetla: Srbija
- Čuvati na suhom i hladnom
Priprema za kuhanje:
Potopite odreske u kipuću vodu (2-3 puta većeg volumena od volumena odrezaka), začinite solju. Pustite da se natapaju oko 30 minuta dok ne narastu do svog cjelokupnog volumena. Nakon toga, sažimanjem, dobro iscijedite vodu iz odrezaka.
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1322 kJ
313 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
0,6 g
0,1 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
18,7 g
10,9 g |
Bjelančevine |
52,7 g |
Sol |
0,009 g |
Kalij (K) |
2168 mg (108%)* |
Kalcij (Ca) |
272 mg (34%)* |
Magnezij (Mg) |
253 mg (67%)* |
Bakar (Cu) |
1,6 mg (160%)* |
Cink (Zn) |
3,1 mg (31%)* |
Željezo (Fe) |
9,4 mg (67%)* |
Fosfor (P) |
690 mg (98%)* |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati.
*Postotak od referentnog dnevnog unosa za prosječnu odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal).
Izvor: proizvođačka specifikacija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari