- Proizvod od teksturiranih sojinih bjelančevina
- Proizvedeno od odmašćenog sojinog brašna bogatog bjelančevinama
- Oblik proizvoda – nepravilne ljuspice 3-15 mm
- Podvrgnuto kontroliranoj termičkoj obradi čime se deaktiviraju antinutritivni enzimi, što daje proizvodu visoko prehrambenu i biološku vrijednost
- Proizvedeno bez GMO – iz genetski NEmodificiranog sojinog zrna
- Sojine ljuskice imaju mesnu strukturu koja je sačuvana tijekom hidracije i kuhinjske obrade
- Visoka upijajuća moć (vode, masnoće i začina)
- Koristi se u jelima kao zdrava zamjena za mljeveno meso
- Izrazito je bogat izvor kvalitetnih biljnih bjelančevina
- Bogat izvor kalija, kalcija, magnezija, bakra, cinka, željeza i fosfora
- Nizak sadržaj masti i soli
- Zemlja podrijetla: Srbija
- Čuvati na suhom i hladnom
Priprema za kuhanje:
Potopite ljuskice u kipućoj vodi (2-3 puta većeg volumena od volumena ljuspica), začinite solju. Pustite da se natapaju oko 30 minuta dok ne narastu do svog cjelokupnog volumena. Nakon toga, sažimanjem, dobro iscijedite vodu iz ljuskica.
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1309 kJ
311 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
0,5 g
0,1 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
15 g
9,5 g |
Vlakna |
3,5 g |
Bjelančevine |
55 g |
Sol |
0,02 g |
Kalij (K) |
2425 mg (121%)* |
Kalcij (Ca) |
279 mg (34%)* |
Magnezij (Mg) |
284 mg (75%)* |
Bakar (Cu) |
1,5 mg (150%)* |
Cink (Zn) |
3,3 mg (33%)* |
Željezo (Fe) |
7 mg (50%)* |
Fosfor (P) |
660 mg (94%)* |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati.
*Postotak od referentnog dnevnog unosa za prosječnu odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal).
Izvor: proizvođačka specifikacija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari