- NE SADRŽI gluten, jaja, laktozu, kolesterol, mononatrijev glutamat, konzervanse i boje.
- Za zgušnjavanje juha, umaka i gulaša.
- Jednostavo se priprema – pomiješajte je s vodom i kuhajte 20 min.
- Djeluje odlično kao vezivo za tijesta i pljeskavice te se može koristiti kao izvrsna zamjena za jaja.
- Bogata je vlaknima te je izvor magnezija, cinka i kalija.
PRIJEDLOZI ZA UPOTREBU:
ZGUŠNJAVANJE:
JUHE: dodajte 1 žlicu smjese Hraška (cca. 30g) u 1,5 L mlake juhe. Miješajte i kuhajte 20 minuta.
UMACI: koristite 50g smjese Hraška za 600 ml umaka.
BEŠAMEL UMAK:
Kuhanjem smjese Hraška u omjeru 1:6 s vodom dobit ćete bešamel umak.
NAMAZ:
Pomiješajte 50g smjese Hraška s 250 ml vode. Lagano kuhajte 20 min. dok ne dobijete gustu smjesu. Ostavite da se ohladi te pomiješajte s uljem ili drugom masnoćom u blenderu. Začinite sa sjeckanim lukom, ili dodajte naribano svježe povrće poput paprike, rajčice, mrkve ili celera.
MAJONEZA ILI DRESING:
Sljedite prethodne upute (za namaz) za kuhanje te ostavite da se ohladi. Izmiksajte s jogurtom, vrhnjem i sl. Začinite po želji.
UMJESTO JAJA:
1 jaje = 20g smjese Hraška + 40 ml vode
Smjesu Hraška dodajte u brašno za knedle, njoke, palačinke ili pite.
NUTRIJENTI |
KOLIČINA U 100 g |
Energetska vrijednost |
1379 kJ
326 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
3,8 g
1,1 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
53,9 g
1,8 g |
Vlakna |
9,4 g |
Bjelančevine |
16,6 g |
Sol |
2,5 g |
MINERALI |
|
Kalij |
1390 mg |
Magnezij |
66,1 mg |
Željezo |
3,6 mg |
Cink |
2,9 mg |
Tablica prikazuje prosječne nutritivne vrijednosti u 100 g suhe smjese. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari