Početna
  • Proizvodnja u kontroliranim uvjetima bez prisutnosti glutena s laboratorijskim certifikatom.
    + Bez glutena (certificirano)
  • Ne sadrži proizvode životinjskog podrijetla (meso, mlijeko i mliječne proizvode).
    + Vegan

Sastojci

Deproteinizirani pšenični škrob, brašno od lupine, proseno brašno, škrob od manioke, krumpirove pahuljice, vlakna (lanena, od jabuke),  šećer, sol, zgušćivač guar guma, maltodekstrin, prašak od jabuke, začini za kruh.

Početna Proizvodi Polugotovi proizvodi Smjesa za rustikalni kruh 500g

Smjesa za rustikalni kruh 500g

Šifra: 500015

Brand: Nominal

Kategorija: Polugotovi proizvodi

Besplatna dostava iznad 450,00 kn.
Rok isporuke 1-3 radna dana.

BEZ glutena, mlijeka, jaja, boja, aroma i konzervansa! Pecite domaće i zdravo za cijelu obitelj!

Sastojci za pripremu kruha:
500 g smjese za rustikalni kruh (od 500 g suhe smjese ispeče se kruh mase 900 g)
475 ml vode
20 ml ulja
13 g svježeg ili cca 5 g suhog kvasca

Kruh iz pekača:
U kalup pekača ulijte mlaku vodu i ulje, dodajte kvasac i na kraju smjesu za kruh.  Preporučena mjera kvasca i vode odnosi se na bezglutenski kruh, a pečenje traje oko 2 sata. Ako se kruh previše digao (uleknuo, ili ima pore različitih veličina), smanjite količinu kvasca ili dodajte hladniju vodu. Ako se kruh nije dosta podigao i puca, povećajte količinu kvasca ili koristite malo topliju vodu.

Kruh iz pećnice:
U zdjelu ulijte vodu, ulje, dodajte kvasac i postupno izmiješajte smjesu. Ostavite malo da odstoji i zatim umijesite tijesto nauljenim rukama. Oblikujte valjak koji pospite sjemenkama suncokreta ili lana i stavite u dobro namašćenu tepsiju. U tepsiji mora još ostati mjesta (2/5) da se tijesto može dizati. Prekrijte vlažnom krpom i ostavite 45—60 minuta. Pecite oko 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Nakon 5 minuta smanjite temperaturu na 180°C. Ako korica prebrzo tamni, prekrijte
papirom za pečenje. Pečeni kruh odmah izvadite iz tepsije i režite kad se ohladi.

Rustikalne kocke:
Pripremimo tijesto kao za pečenje u pećnici, razvaljamo na 2—3 cm i režemo pravokutnike oko 10x15 cm. Stavimo na lim i odozgo pritisnemo omiljene sjemenke. Ostavimo da se diže oko 40 minuta. Pečemo na 200°C otprilike 20—25 minuta. 

NUTRIJENTI 100 g
Energetska vrijednost 1380 kJ
330 kcal
Masti
       od toga zasićene masne kiseline
1,7 g
0,4 g
Ugljiikohidrati
       od toga šećeri
71 g
3,7 g
Vlakna 8,2 g
Bjelančevine 6,6 g
Sol 1 g

Tablica prikazuje prosječne nutritivne vrijednosti u 100 g suhe smjese.
Izvor: proizvođačka specifikacija.

Komentari