BEZ glutena, mlijeka, jaja, boja, aroma i konzervansa! Pecite domaće i zdravo za cijelu obitelj!
Sastojci za pripremu kruha:
500 g smjese za rustikalni kruh (od 500 g suhe smjese ispeče se kruh mase 900 g)
475 ml vode
20 ml ulja
13 g svježeg ili cca 5 g suhog kvasca
Kruh iz pekača:
U kalup pekača ulijte mlaku vodu i ulje, dodajte kvasac i na kraju smjesu za kruh. Preporučena mjera kvasca i vode odnosi se na bezglutenski kruh, a pečenje traje oko 2 sata. Ako se kruh previše digao (uleknuo, ili ima pore različitih veličina), smanjite količinu kvasca ili dodajte hladniju vodu. Ako se kruh nije dosta podigao i puca, povećajte količinu kvasca ili koristite malo topliju vodu.
Kruh iz pećnice:
U zdjelu ulijte vodu, ulje, dodajte kvasac i postupno izmiješajte smjesu. Ostavite malo da odstoji i zatim umijesite tijesto nauljenim rukama. Oblikujte valjak koji pospite sjemenkama suncokreta ili lana i stavite u dobro namašćenu tepsiju. U tepsiji mora još ostati mjesta (2/5) da se tijesto može dizati. Prekrijte vlažnom krpom i ostavite 45—60 minuta. Pecite oko 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Nakon 5 minuta smanjite temperaturu na 180°C. Ako korica prebrzo tamni, prekrijte
papirom za pečenje. Pečeni kruh odmah izvadite iz tepsije i režite kad se ohladi.
Rustikalne kocke:
Pripremimo tijesto kao za pečenje u pećnici, razvaljamo na 2—3 cm i režemo pravokutnike oko 10x15 cm. Stavimo na lim i odozgo pritisnemo omiljene sjemenke. Ostavimo da se diže oko 40 minuta. Pečemo na 200°C otprilike 20—25 minuta.
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1380 kJ
330 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
1,7 g
0,4 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
71 g
3,7 g |
Vlakna |
8,2 g |
Bjelančevine |
6,6 g |
Sol |
1 g |
Tablica prikazuje prosječne nutritivne vrijednosti u 100 g suhe smjese.
Izvor: proizvođačka specifikacija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari