- NE SADRŽI gluten, jaja, laktozu, kolesterol, mononatrijev glutamat, konzervanse i boje.
- Ukusna smjesa za zdravije paniranje bez jaja.
- Bogata je vlaknima te je izvor magnezija, cinka i kalija.
- Ima odličnu viskoznost i ne raspada se.
- Za pripremu jednostavno je pomiješajte s vodom. Isprobajte odlične ukuse panirajući različito povrće, gljive i sl.
PRIJEDLOZI ZA UPOTREBU:
ŠNICLE (od povrća, sira, gljiva itd.) - 4 porcije
Pomiješajte 100g smjese Hraška s 200ml vode u tijesto. Nasjeckajte 300g svježeg povrća ili drugih namirnica i oblikujte u šnicle te ih panirajte u prethodno napravljenom tijestu. Pržite šnicle u vrućem ulju (160 °C). Ulje mora biti vruće prije početka prženja. Izvadite na mrežicu te ostavite da se ulje iscijedi. Šnicle su gotove kada dobiju zlatno-smeđu boju i dobar okus. Gorak ili ljut okus graška znači da se nisu dobro ispržile.
PALAČINKE (s povrćem, sirom, gljivama i sl.) - 4 porcije
Pomiješajte 140g smjese Hraška s 250ml vode u tijesto (debljine kao za palačinke). Nasjeckajte/naribajte svježeg povrća i ostalih namirnica po želji. Dodajte u tijesto te izmiješajte dok se ravnomjerno ne rasporedi. Pržite palačinke ili ih pecite u lagano nauljenom plehu.
PLJESKAVICE (s povrćem, sirom, gljivama i sl.) - 4 porcije
Pomiješajte 150g smjese Hraška s 450g naribanog svježeg povrća i dodajte vode prema potrebi. Oblikujte pljeskavice te ih pržite ili pecite u lagano nauljenom plehu.
NUTRIJENTI |
KOLIČINA U 100 g |
Energetska vrijednost |
1437 kJ
340 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
3,6 g
0,9 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
57,3 g
1,9 g |
Vlakna |
9,4 g |
Bjelančevine |
16,9 g |
Sol |
2,5 g |
MINERALI |
|
Kalij |
1400 mg |
Magnezij |
70,8 mg |
Željezo |
3,6 mg |
Cink |
2,8 mg |
Tablica prikazuje prosječne nutritivne vrijednosti u 100 g suhe smjese. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari