Početna
  • Proizvodnja u kontroliranim uvjetima bez prisutnosti glutena s laboratorijskim certifikatom.
    + Bez glutena (certificirano)
  • Ne sadrži proizvode životinjskog podrijetla (meso, mlijeko i mliječne proizvode).
    + Vegan

Sastojci

Deproteinizirani pšenični škrob, proseno brašno, brašno od lupine, krumpirove pahuljice, laneno brašno, šećer, sol, zgušćivač guar guma, začini za kruh.
100 g pečenog kruha sadrži 8,2 g lanenih vlakana.

Početna Proizvodi Polugotovi proizvodi Smjesa za kruh s lanenim vlaknima 500g

Smjesa za kruh s lanenim vlaknima 500g

Šifra: 500010

Brand: Nominal

Kategorija: Polugotovi proizvodi

22,50 kn

Proizvod je rasprodan

Besplatna dostava iznad 450,00 kn.
Rok isporuke 1-3 radna dana.

BEZ glutena, mlijeka, jaja, boja, aroma i konzervansa! Pecite domaće i zdravo za cijelu obitelj!

Sastojci za pripremu kruha:
500 g smjese za kruh (od 500 g suhe smjese ispeče se kruh mase 900 g)
475 ml vode
20 ml ulja
13 g svježeg ili cca 5 g suhog kvasca

Kruh iz pekača:
U kalup pekača ulijte mlaku vodu i ulje, dodajte kvasac i na kraju smjesu za kruh.  Preporučena mjera kvasca i vode odnosi se na bezglutenski kruh, a pečenje traje oko 2 sata. Ako se kruh previše digao (uleknuo, ili ima pore različitih veličina), smanjite količinu kvasca ili dodajte hladniju vodu. Ako se kruh nije dosta podigao i puca, povećajte količinu kvasca ili koristite malo topliju vodu.

Kruh iz pećnice:
U zdjelu ulijte vodu, ulje, dodajte kvasac i postupno izmiješajte smjesu. Ostavite malo da odstoji i zatim umijesite tijesto nauljenim rukama. Oblikujte valjak koji pospite sjemenkama suncokreta ili lana i stavite u dobro namašćenu tepsiju. U tepsiji mora još ostati mjesta (2/5) da se tijesto može dizati. Prekrijte vlažnom krpom i ostavite 45—60 minuta. Pecite oko 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Nakon 5 minuta smanjite temperaturu na 180°C. Ako korica prebrzo tamni, prekrijte
papirom za pečenje. Pečeni kruh odmah izvadite iz tepsije i režite kad se ohladi. Dobar tek!

NUTRIJENTI KOLIČINA U 100 g
Energetska vrijednost 1380 kJ
330 kcal
Masti
       od toga zasićene masne kiseline
1,7 g
0,4 g
Ugljiikohidrati
       od toga šećeri
71 g
3,7 g
Vlakna 8,2 g
Bjelančevine 6,6 g
Sol 1 g

Tablica prikazuje prosječne nutritivne vrijednosti u 100 g suhe smjese.
Izvor: proizvođačka specifikacija.

Komentari