- Rižino brašno ima blag i gotovo neutralan okus
- Dobro veže pa se koristi u raznim umacima i popečcima kao vezivno sredstvo te u kremama, pudinzima i finim kolačima
- Pošto ono ima malo grublju, zrnatiju strukturu poželjno ga je prethodno "izgladiti" prije upotrebe u tijestima. To se postiže tako što se rižino brašno pomiješa s tekućinom koja se zahtijeva u receptu, pa se malo prokuha i ostavi da se ohladi prije dodavanja ostalih sastojaka
- Izvor vlakana
- Nizak sadržaj šećera, masti i soli
- Zemlja podrijetla: Hrvatska (Italija)
- Čuvati na suhom i hladnom
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1519 kJ
363 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
2,8 g
0,6 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
76,5 g
0,7 g |
Vlakna |
4,6 g |
Bjelančevine |
7,2 g |
Sol |
0,02 g |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Release 28 slightly revised May, 2016
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari