- Po hranjivoj vrijednosti, parboiled riža spada između prirodne - integralne (smeđe) i bijele riže. Priprema se posebnim postupkom parenja i tlačenja da bi se sačuvali hranjivi sastojci. Dok je riža još u ljusci, ona se namače, pari i suši kako bi se u tom procesu, prije ljuštenja, "natjerao" prelazak hranjivih sastojaka iz ljuske u jezgru. Stoga ukoliko recept zahtijeva bijelu rižu koristite rađe parboiled.
- Idealna je za sve vrste salata i rižote
- Kuha se od 15–20 minuta
- Zemlja podrijetla: Tajland
- Čuvati na suhom i hladnom
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1564 kJ
374 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
1 g
0,3 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
81 g
0,3 g |
Vlakna |
1,8 g |
Bjelančevine |
7,5 g |
Sol |
0,005 g |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Release 28 slightly revised May, 2016
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari