Početna Recepti Umaci, dressing Sos od rajčice

Sos od rajčice

Sastojci

  • 200 g crvenog luka
  • 200 g korijena od celera
  • 60 g pirea od rajčice
  • 200 g mrkve
  • 1 žlica sjeckanog lista od celera
  • 3 žlice delikatesnog francuskog kvasca
  • 3-4 lista svježeg bosiljka, sitno sjeckanog
  • malo crvene slatke mljevene paprike
  • 3-4 žlice maslinovog ulja hladno cijeđenog
  • morska i začinska sol po ukusu

Priprema

Luk očistiti, sitno isjeckati i prodinstati na malo vode. Celet i mrkvu očistiti, pa celer izrezati na sitnije štapiće, a mrkvu na kockice. Pridodati luku i dinstati dok ne omekša. Dodati sve ostale sastojke i zajedno prokuhati, začiniti i po potrebi dodati vode. Poslužiti uz tjesteninu, pire, rižu i sl.

Komentari