Početna Recepti Prilozi i variva Talijanska leća

Talijanska leća

Sastojci

  • 1 rajčica
  • 1 crvena paprika
  • 4 žlice leće
  • 4 žlice ječma
  • 2 žlice hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • ½ žličice ljute paprike ili malo svježe
  • 2-3 žlice delikatesnog francuskog kvasca
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1 žlica nasjeckanog lista od peršina i celera
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 1 list lovora
  • morska i začinska sol po ukusu

Priprema

Leću i ječam namočiti preko noći. Na vodi prodinstati nasjeckanu papriku i rajčicu. Dodati namočenu leću, ječam, lovorov list i vode po potrebi, pa kuhati na laganoj vatri dok ne omekša. Na kraju dodati nasjeckani češnjak, maslinovo ulje i ostale začine, dosoliti po ukusu i poslužiti.

Komentari