Pohane tikvice

Sastojci

  • 3-4 tikvice žute ili zelene
  • 1 šalica slanutkovog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • 500 ml sojinog mlijeka
  • 250 ml sojinog vrhnja
  • 2-3 žlice delikatesnog francuskog kvasca
  • 1 žličica slatke mljevene crvene paprike
  • morska sol
  • sol sa 7 začina
  • 200 g krušnih mrvica
  • suncokretovo ulje

Priprema

Tikvice izrežite na ploške, posolite i pustite da odstoje 10 minuta. Slanutkovo brašno pomiješajte sa sojinim vrhnjem i sojinim mlijekom. Mlijeko dodajite po potrebi, tako da dobijete gušću smjesu za paniranje. Dodajte delikatesni francuski kvasac i posolite po ukusu. Tikvice uvaljajte prvo u oštro brašno u koje ste prethodno dodali crvenu slatku mljevenu papriku, potom u smjesu za paniranje, pa u krušne mrvice, te potom pecite na zagrijanom ulju ili u pećnici na plehu obloženom papirom za pečenje ili lagano nauljenom dok ne porumene. Pohane tikvice možete poslužiti uz kuhanu rižu, pire od krumpira, tjesteninu, tartar umak, umak od rajčice ili umak od špinata.

Komentari