Gluten

Sastojci

  • 250 g glutenskog brašna
  • začinsko bilje ili povrće
  • morska sol
  • voda po potrebi

Sastojci za marinadu

  • 3 žlice tamari sosa
  • 1 žlica sitno sjeckanog peršinovog lista
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 3 žlice delikatesnog francuskog kvasca
  • malo bosiljka

Priprema glutena

Glutensko brašno staviti u posudu, te uz postupno dolijevanje vode brzo zamijesiti glatko tijesto koje se odvaja od posude i ruku. Dobiveno tijesto mijesiti bez prekida i oblikovati u valjak. Izrezati na ploške i kuhati u začinjenoj kipućoj vodi dok se ne podigne na površinu. Ocijediti i po želji marinirati, peći ili panirati.

Priprema marinade

Češnjak i bosiljak sitno isjeckati. Dodati ostale sastojke, dobro izmiješati i time marinirati gluten. Pustiti da malo odstoji i peći ili pustiti samo da odstoji, te poslužiti kao marinirani.

Komentari