Mekane kiflice

Sastojci

1 kg glatkog brašna, tip 500
4 dcl sojinog mlijeka
1 dcl sojinog vrhnja
2 dcl vode

  • 2 dcl hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica morske soli
     

SASTOJCI ZA NADJEV:

  • marmelada od šljiva
  • Za slanu varijantu se mogu koristiti vegetarijanske kobasice ili tofu sir.
     

SASTOJCI ZA PREMAZ:

  • sojino mlijeko
  • kurkuma
  • integralni sezam

Priprema

Kvasac zdrobiti, dodati med, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka, pa sve izmiješati i ostaviti da se digne. U većoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol, na sredini napraviti udubljenje u koje se potom stavi kvasac, zatim dodati ostale tekuće sastojke, te miješati mikserom sa spiralnim metlicama dok se ne dobije tijesto koje se odvaja od posude. Ostaviti da stoji oko pola sata. Potom na radnoj površini tijesto podijeliti na dva dijela. Svaki dio razvaljati na debljinu od 2-3 mm i izrezati na 8 trokuta. Na širi dio tijesta staviti nadjev od marmelade. Urolati kiflice i na krajevima ih dobro stisnuti da nadjev ne iscuri van. Složiti ih na pleh obložen papirom za pečenje, premazati sojinim mlijekom u koji smo dodali malo kurkume, posuti sezamom, te peći na 200°C dok ne porumene.

Komentari