Početna Recepti Kruh, peciva, pite Krekeri od pirovog integralnog brašna sa sjemenkama

Krekeri od pirovog intrrgralnog brašna sa sjemenkama

Hrskavi i ukusni krekeri od pirovog intergralnog brašna sa sjemenkama idealni su za grickanje i odlični uz omiljeni namaz.

Sastojci

  • 200g pirovog integralnog brašna
  • 100g pirovog brašna T630
  • 150 -200 dcl hladne vode
  • 150g sjemenki sezama (i /ili lana, suncokreta, bučinih golica)
  • 4 velike žlice maslinovog ulja
  • sol

Od brašna, vode, soli i ulja zamijesite tijesto. Kada je tijesto skoro kompaktno, ali još uvijek malo vlažno, dodajte sjemenke i nastavite mijesiti tijesto dok ne dobijete glatku,  homogenu smjesu.

Dio tijesta razvaljajte što tanje možete i nožem režite pravilne oblike cca.4 x 8 cm. Posložite na lim obložen papirom  za pečenje i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180-190C cca. 15-ak min.,  ili dok krekeri ne porumene. Ponovite postupak sa preostalim tijestom dok sve ne potrošite.

Po želji, prije pečenja krekere možete posuti sjemenkama kima.

Ohlađene krekere čuvajte u suhoj, zatvorenoj posudi. 

Komentari