Gibanica

Sastojci

  • 250 g kora za savijače
  • 400 g tofu sira
  • 1 sojino vrhnje
  • 1 prašak za pecivo
  • ¼ žličice kurkume u prahu
  • 4-5 žlica hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • 1-2 žlice integralnog sezama
  • mineralna voda
  • morska sol

Priprema

Tofu sir i sojino vrhnje izmiksati da se dobije meka glatka smjesa. Posoliti po ukusu, dodati ulje, kurkumu, prašak za pecivo i mineralnu vodu.

U namazani pleh staviti jednu koru za savijaču, a ostale listove (osim jednog) iskidati, umočiti u pripremljeni nadjev od tofu sira i zgužvane stavljati na njega. Na kraju prekriti preostalim cijelim listom i premazati ostatkom nadjeva. Posuti sezamom i peći u pećnici na 190°C dok ne porumeni.

Komentari