Lijena pita

Sastojci

  • 600 g integralnog pšeničnog brašna
  • 150 g hladno prešanog kokosovog ulja
  • 200 g slatkih jabuka
  • 100 g oraha
  • 1 žličica ribane kore od limuna
  • 1 žličica cimeta ili vanilije
  • 2-3 žlice javorovog sirupa ili meda
  • 150 ml hladne vode

Priprema

Kokosovo ulje rastopiti na blagoj vatri i pomiješati s brašnom te javorovim sirupom ili medom. Uz postupno dodavanje vode umijesiti tijesto. Ako je tijesto tvrdo može se dodati još malo vode. Tijesto ostaviti da stoji u hladnjaku oko pola sata. Jabuke oprati i krupno naribati, orahe sitno isjeckati, dodati cimet i sve dobro izmiješati. Tijesto izvaditi iz hladnjaka, podijeliti na dva dijela i razvaljati valjkom za tijesto na dvije kore veličine pleha. Pleh namazati, posuti brašnom i staviti jednu koru. Posipati nadjevom od jabuka i oraha. Staviti drugu koru i po želji ukrasiti. Peći na 180°C dok ne porumeni.

Komentari