Početna Recepti Kolači i deserti Keksi s kikiriki maslacem i tamnom čokoladom

Keksi s kikiriki maslacem i tamnom čokoladom

Sastojci

  • 400 g pirovog brašna T630
  • 150g cijelih oljuštenih lješnjaka
  • 150 ml napitka od zobi
  • 100 g smeđeg šećera
  • Velika žlica kikiriki namaza hrskavi BIO
  • 100 g tamne čokolade
  • 50 ml hladno prešanog suncokretovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Priprema

U suhoj tavi prepržiti lješnjake, ohladiti i samljeti. Tamnu čokoladu nasjeckati nožem na sitnije komadiće.

Suhe sastojke izmješati, dodati napitak od zobi, ulje i maslac od kikirikija i umijesiti tijesto. Po potrebi dodati još brašna. Oblikovati keksice  u zagrijanoj pećnici na 200 C dok ne dobiju zlatnu boju.

Prema želji, keksi se prije pečenja mogu posuti sitno sjeckanim neslanim kikirikijem.

Komentari