Početna Recepti Kolači i deserti Domaći integralni keks

Domaći integralni keks

Sastojci

  • 1 čaša integralnog pšeničnog brašna
  • 1 čaša raženog brašna
  • 1 čaša samljevenih zobenih pahuljica
  • 1 čaša sitno mljevenih badema
  • 3 žlice gustina
  • 1 vanilija burbon
  • 1 žličica naribane limunove kore
  • ½ čaše hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • 4-5 žlica meda
  • voda sobne temperature

Priprema

U odgovarajuću posudu staviti sve suhe sastojke i izmiješati. Zatim dodati ulje i med te sve dobro izmiješati. Mijesiti uz postupno dodavanje vode po potrebi dok se ne umijesi glatko tijesto. Razvaljati valjkom na debljinu oko 1cm. Modlicama za kolače rezati željene oblike i stavljati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C dok keksi ne dobiju blago smeđu boju.

NAPOMENA:

Ovi keksi se mogu koristiti za pravljenje raznih torti od keksa, rolada, kuglica i sl.

Komentari