Buhtle

Sastojci

  • 1 ½ čaša sojinog mlijeka
  • 1 žlica suhog kvasca
  • ½ čaše hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • 1 žličica naribane limunove kore
  • ¼ žličice kurkume u prahu
  • 1 žličica meda
  • brašno tip 950 po potrebi
  • morske soli na vrh noža
  • pekmez od šljiva za nadjev

Priprema

U čašu sipati kvasac, med i pola čaše toplog sojinog mlijeka, promiješati i pustiti da se kvasac digne. Kad se digne, usipati ga u preostalu količinu toplog mlijeka i dodati ulje, sol, limunovu koru i kurkumu. Promiješati, te postupno dodavati brašno dok se ne umijesi glatko tijesto koje se odvaja od posude. Ostaviti ga da se digne, pa ponovno premijesiti i pustiti da se digne. Potom staviti na radnu ploču posipanu brašnom. Premijesiti i podijeliti na male loptice. Loptice malo razvaljati i staviti u njih pekmez. Zamotati i stisnuti da pekmez ne izlazi van. Složiti u pleh prethodno namazan i posut brašnom. Pustiti da se dignu, pa peći na 180°C dok blago ne porumene.

NAPOMENA:

U nadjev za buhtle se mogu dodati orasi, bademi, propečeni lješnjaci, ribane jabuke i sl.

Komentari