Početna Recepti Glavna jela Veganski mac & cheese

Veganski mac & cheese

Sastojci

  • 500 g tjestenine bez glutena
  • 4-6 krumpira
  • 2-3 mrkve
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 šalica vode (u kojoj se kuhalo povrće)
  • 1/2 šalice indijskih oraha (namočenih 2-3 sata)
  • 1/2 šalice rižinog mlijeka
  • 2 žlice delikatesnog kvasca
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1/2 šalice sojinog vrhnja
  • 1 žlica maslinovog ulja hladno cijeđenog
  • 1/2 žlice češnjaka u prahu
  • 1/2 žlice soli sa 7 začina
  • 1/4 žličice crvene paprike
  • himalajska sol

Priprema

Tjesteninu skuhati, procijediti i ohladiti. Povrće narezati na komadiće te kuhati dok ne omekša. Spojiti sa ostalim sastojcima te izmiksati u kremasti umak. Začiniti po ukusu. Preliti preko tjestenine i poslužiti uz salatu. Dobar tek!

Komentari