Početna Recepti Glavna jela Varivo od graška i riže

Varivo od graška i riže

Sastojci

  • ½ kg graška
  • 3-4 žlice integralne riže
  • 2 mrkve
  • 1 komad korijena peršina
  • 1 komad korijena pasternjaka
  • 1 komad korijena celera
  • 3 glavice crvenog luka
  • 2 rajčice srednje veličine
  • 2 ploške svježeg đumbira
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 3-4 žlice hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • 3 žlice delikatesnog francuskog kvasca sjeckanog lista od celera, peršina ili kopra po želji malo ljute papričice
  • morska i začinska sol po ukusu
  • voda

Priprema

Grašak staviti u kipuću vodu i kuhati 5 min (tako će zadržati svoju zelenu boju). Crveni luk i polovinu korjenastog povrća sitno izmiksati, a drugu polovinu isjeckati na kockice. Dodati ulje i toliko vode da prekrije povrće. Malo posoliti i dodati đumbir. Rajčicu preliti vrelom vodom, oguliti kožicu, isjeckati na kockice, dodati povrću i sve zajedno kratko propirjati. Zatim dodati grašak i prethodno namočenu rižu. Sve zajedno kuhati na tihoj vatri uz dodavanje vode po potrebi. Na kraju dodati sjeckani češnjak, kvasac i dosoliti po ukusu. Poslužiti toplo.

Komentari