Početna Recepti Glavna jela Tjestenina ''bolognese'' sa sojinim ljuskicama

Tjestenina ''bolognese'' sa sojinim ljuskicama

Sastojci

  • 400 g tjestenine bez glutena
  • 400 g zrelih rajčica (može iz konzerve)
  • 150g sojinih ljuskica
  • 1 glavica luka
  • 4 žlice hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2-3 žlice delikatesnog francuskog kvasca
  • ½ žličice bosiljka
  • vezica peršinovog lista
  • himalajska sol / sol sa 7 začina

 

Priprema

Luk sitno nasjeckati i propirjati na maslinovom ulju dok ne omekša. Dodati sitno sjeckani češnjak. Rajčicu oguliti i nasjeckati pa dodati u luk. Pustiti da se kuha 10-ak min. Dodati ostale začine i po potrebi dodati 1-2 dcl vode. U dobiveni umak dodati soja ljuskice i uz povremeno miješanje pustiti da se kuha dok ljuskice ne omekšaju. Dodatno začiniti po potrebi. Umak preliti po toploj kuhanoj tjestenini.

Komentari