Početna Recepti Glavna jela Špageti od kukuruza i riže sa sirovim krastavcima i tofu sirom

Špageti od kukuruza i riže sa sirovim krastavcima i tofu sirom

Sastojci

  • 500 g tjestenine špageti od kukuruza i riže bez glutena
  • 150 g tofu sira
  • 1 svježi krastavac
  • 3 žlice sojinog umaka Tamari
  • 1 režanj češnjaka
  • sol (po potrebi)
  • 2 žličice delikatesnog sušenog kvasca
  • par listova svježeg bosiljka 
  • 1,5 dcl sojinog vrhnja

Priprema:

Umak: tofu narezati na kockice i dodati na lagano ugrijano maslinovo ulje. Dodati češnjak, promiješati i zajedno pirjati par minuta dok tofu ne dobije lijepu zlatnu boju. Začiniti  Tamari umakom, dodati  sojino vrhnje i žlicu delikatesnog kvasca. Kratko prokuhati. 

Svježi krastavac narezati na manje kockice i sirov dodati u tople, prethodno shuhane špagete. Sve preliti toplim pripremljenim umakom i promiješati. Ukrasiti svježim bosiljkom i poslužiti. Dobar tek!

Komentari