Šampinjoni punjeni suncokretom i povrćem
Sastojci
- 10 srednjih šampinjona
- 1 žuta paprika
- 1 crvena paprika
- 1 stabljika celera
- 1 veća rajčica
- ½ glavice crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 50g sjemenki suncokreta
- 1 vezica svježeg peršina
- 5 žlica sezamovog ulja
- 1 žličica kurkume u prahu
- Sol
Priprema
Gljive operite pod mlazom vode pa posušite i tek onda skinite stapke.
Svo povrće nasjeckajte na sitne kockice i stavite u zdjelu. Dodajte sitno nasjeckane stapke gljiva, sitno sjeckani češnjak i grubo nožem nasjeckane sjemenke suncokreta. Začinite kurkumom u prahu, posolite pa dodajte sezamovo ulje i sve zajedno dobro promiješajte. Začinjenom smjesom povrća napunite klobuke gljiva. Na lim za pečenje slažite gljive i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200C, cca. 30 -ak min.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari