Početna Recepti Glavna jela Šampinjoni punjeni suncokretom i povrćem

Šampinjoni punjeni suncokretom i povrćem

Sastojci

  • 10 srednjih šampinjona
  • 1 žuta paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 stabljika celera
  • 1 veća rajčica
  • ½ glavice crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 50g sjemenki suncokreta
  • 1 vezica svježeg peršina
  • 5 žlica sezamovog ulja
  • 1 žličica kurkume u prahu
  • Sol

Priprema

Gljive operite pod mlazom vode pa posušite i tek onda skinite stapke.

Svo povrće nasjeckajte na sitne kockice i stavite u zdjelu. Dodajte sitno nasjeckane stapke gljiva, sitno sjeckani češnjak i grubo nožem nasjeckane sjemenke suncokreta. Začinite kurkumom u prahu, posolite pa dodajte sezamovo ulje i sve zajedno dobro promiješajte.  Začinjenom smjesom povrća  napunite klobuke gljiva. Na lim za pečenje slažite gljive i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200C, cca. 30 -ak min.

Komentari