Početna Recepti Glavna jela Rolana pita s povrćem i umakom od brokule

Rolana pita s povrćem i umakom od brokule

Sastojci

  • 1 (veća) brokula
  • 4 mrkve srednje veličine
  • 1 manja cvjetača
  • 2 manja krumpira
  • 150 g kuhanog graška
  • 1 poriluk srednje veličine
  • 2 male žličice kurkume u prahu
  • 1 paket gotovih kora za pite i savijače (integralne ili heljdine)
  • 1 žlica delikatesnog sušenog kvasca
  • sezam – za posipanje
  • sol sa 7 začina
  • sol, himalajska
  • 3 žlice maslinovog ulja

Priprema

Povrće oprati i očistiti. Poriluk narezati na kolutiće, posoliti i pirjati na maslinovom ulju 7 – 10 min (dok ne omekša). Brokulu, krumpir i mrkvu skuhati u vodi. (Nekoliko komadića kuhane brokule ostaviti sa strane za umak). Ocijeđeno povrće zgnječiti drobilicom za pire krumpir, ali tako da ostanu manji komadići, da smjesa ne bude potpuno glatka. U smjesu dodati kuhani grašak, pirjani poriluk, žlicu delikatesnog kvasca, sol i kurkumu te sve zajedno dobro promješati kuhačom.

2-3 kore za savijače (ovisno o debljini) premazati smjesom od povrća i zarolati. Zarolanu pitu prije pečenja na nekoliko mjesta probosti vilicom da smjesa ne iscuri i posuti sjemenkama sezama. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 190C, cca. 40 min.

Umak:

Na maslinovom ulju kratko pirjati sitno sjeckani češnjak i dodati kuhanu brokulu. Vilicom ispasirati i dodati bademovo vrhnje. Miješati i pustiti da prokuha nekoliko minuta. Začiniti po ukusu. Topli umak preliti po narezanoj, toploj piti.

Komentari