Himalajska sol posipač 200g
1,07€
DetaljiPovrće oprati i očistiti. Poriluk narezati na kolutiće, posoliti i pirjati na maslinovom ulju 7 – 10 min (dok ne omekša). Brokulu, krumpir i mrkvu skuhati u vodi. (Nekoliko komadića kuhane brokule ostaviti sa strane za umak). Ocijeđeno povrće zgnječiti drobilicom za pire krumpir, ali tako da ostanu manji komadići, da smjesa ne bude potpuno glatka. U smjesu dodati kuhani grašak, pirjani poriluk, žlicu delikatesnog kvasca, sol i kurkumu te sve zajedno dobro promješati kuhačom.
2-3 kore za savijače (ovisno o debljini) premazati smjesom od povrća i zarolati. Zarolanu pitu prije pečenja na nekoliko mjesta probosti vilicom da smjesa ne iscuri i posuti sjemenkama sezama. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 190C, cca. 40 min.
Umak:
Na maslinovom ulju kratko pirjati sitno sjeckani češnjak i dodati kuhanu brokulu. Vilicom ispasirati i dodati bademovo vrhnje. Miješati i pustiti da prokuha nekoliko minuta. Začiniti po ukusu. Topli umak preliti po narezanoj, toploj piti.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari