Početna Recepti Glavna jela Rižini rezanci s mladim lukom i šparogama

Rižini rezanci s mladim lukom i šparogama

Sastojci

  • 240g rezanaca od riže
  • vezica svježih šparoga
  • vezica mladog luka
  • 100g kuhanog graška
  • 1-2 žličice delikatesnog sušenog kvasca
  • solčanka mješavina začina
  • hladno prešano suncokretovo ulje (2-3 žlice)
  • čili paprika (po želji)

Priprema

U tavi na zagrijanom suncokretovom ulju propirjati nasjeckani mladi luk. Dodati očišćene svježe šparuge (samo gornje, mekane djelove) i grašak pa sve zajedno začiniti začinskom soli Solčanka. Dodati malo vode i pirjati još nekoliko minuta  dok povrće ne omekša. Pred kraj dodati žličicu – dvije delikatesnog sušenog kvasca.

Prethodno skuhane rižine rezance (rezance skuhati prema uputama na pakiranju), ocijediti i dodati u tavu s povrćem. Po želji, prije serviranja posipati svježe nasjeckanom čili paprikom. Dobar tek.

Komentari