Početna Recepti Glavna jela Rajska musaka

Rajska musaka

Sastojci

  • 700 g krumpira
  • ½ kg crvenih paprika
  • 2 srednje velika patlidžana
  • 2 glavice crvenog luka
  • 150 g kuhane integralne riže
  • 2 žlice delikatesnog francuskog kvasca
  • 4-5 žlica hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • 1 sojino vrhnje
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 1-2 žlica sjeckanog peršinovog i celerovog lista
  • 2 žlice integralnog sezama
  • malo svježe ljute papričice
  • morska i začinska sol

Priprema

Krumpir oprati, skuhati u ljusci, ocijediti, oguliti i isjeći na kolute. Paprike ispeći na roštilju ili u pećnici i oguliti. Patlidžane oprati i izrezati na ploške i ispeći na tavi bez ulja ili na roštilju. Luk očistiti, isjeckati, propirjati, dodati kuhanu rižu, češnjak, sitno nasjeckanu ljutu papričicu i ostale začine. Slagati u vatrostalnu posudu red riže, red posoljenih krumpira, red crvenih paprika, zatim red riže, red patlidžana i na vrhu red krumpira. Preliti sojinim vrhnjem. Posipati sezamom i preostalim peršinovim listom. Kratko zapeći u pećnici da porumeni i poslužiti toplo.

Komentari