Početna Recepti Glavna jela Punjena paprika

Punjena paprika

Sastojci

  • 6 većih paprika (crvenih ili zelenih)
  • 1 šalica integralne riže
  • ½ šalice sojinih ljuspica
  • 3-4 žlice suncokreta
  • 2-3 glavice crvenog luka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 manji korijen peršina
  • 1 manji korijen pastrnjaka
  • 1-2 rajčice
  • 2-3 žlice delikatesnog francuskog kvasca
  • 3-4 žlice hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • vezica peršinovog i celerovog lista
  • malo ljute papričice
  • morska i začinska sol

Priprema

Papriku oprati i očistiti od sjemenki. Rižu oprati i skuhati s 3 šalice vode. Luk očistiti isjeckati i propirjati na malo vode. Korjenasto povrće očistiti, isjeckati i dodati s lukom. Dodati namočene sojine ljuspice, kuhanu rižu, sjeckano lišće peršina i celera, ljutu papričicu i ostale začine. Po potrebi dodati malo vode. Sve zajedno izmiješati i puniti paprike. Na vrhu zatvoriti komadima rajčice. Poredati ih u namazanu vatrostalnu posudu, preliti s malo vode ili sojinog vrhnja i zapeći.

Komentari