Početna Recepti Glavna jela Paprika punjena palentom

Paprika punjena palentom

Sastojci

  • 3 šalice palente (kukuruzne krupice)
  • 6 šalica sojinog mlijeka
  • 250 ml sojinog vrhnja
  • 1-2 žlice delikatesnog francuskog kvasca
  • 1-2 žličice biljnog maslaca
  • naribani svježi hren ili iz staklenke
  • sjeckani peršinov list
  • morska sol
  • sol sa 7 začina

Priprema

U sojinom mlijeku skuhajte palentu (kukuruznu krupicu), posolite, dodajte sojino vrhnje, delikatesni francuski kvasac, maslac, ribani hren i začinsku sol. Paprike prerežite na pola, očistite od sjemenki i napunite kuhanom palentom. Posipajte ih sjeckanim peršinovim listom i prelijte sojinim vrhnjem. Zatim ih zapecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180-200°C.

Komentari