Početna Recepti Glavna jela Neobična musaka

Neobična musaka

Sastojci

  • 7-8 krumpira srednje veličine
  • 2 veće crvene paprike
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 3-4 žlice hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • 1 žličica morske soli
  • ¼ žličice soli sa 7 začina
  • ¼ žličice ljute papričice

Priprema

Krumpir oguliti, oprati, izrezati na tanke kolutove i staviti u veću posudu. Crveni i ljubičasti luk izrezati na krupnije rezance. Češnjak očistiti i izrezati na pola. Papriku očistiti od sjemena i izrezati na komade željene veličine. Dodati ulje, začine i sve zajedno izmiješati. Sipati isključivo u vatrostalnu posudu s poklopcem i peći u pećnici na 180-200°C.

NAPOMENA:

Ovakva musaka se može se napraviti i s mrkvom, porilukom, cvjetačom, patlidžanom i sl.

Komentari