Početna Recepti Glavna jela Leća u umaku od rajčice i šampinjona

Leća u umaku od rajčice i šampinjona

Sastojci

  • 250 g smeđe leće
  • 200 g svježih šampinjona
  • 250 g svježih ili pasteriziranih rajčica
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • ½ žličice kima
  • ½ žličice suhog bosiljka
  • 2 žlice delikatesnog francuskog kvasca
  • 2 žlice hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • morska i začinska sol

Priprema

Leću skuhati s kimom u slanoj vodi i ocijediti. Šampinjone obariti, ocijediti i narezati. Svježu rajčicu obariti, oguliti i isjeckati na sitne komadiće. Luk očistiti, isjeckati i propirjati na malo vode. Dodati šampinjone, usitnjeni češnjak, kvasac i rajčicu, te zajedno propirjati. Dodati leću, promiješati i na kraju dodati bosiljak i maslinovo ulje, te po ukusu dosoliti.

Komentari