Bolji život boljom prehranom
Prijavite se Registracija

Dovrši kupovinu

Početna Proizvodni procesi

Proizvodni procesi

Sušenje voća

Sušeno je voće veoma ukusna, zdrava i hranjiva namirnica. Često je ono još ukusnije od svježeg voća, budući da su u njemu tvari koje određuju okus plodova koncentriranije nego u svježim plodovima. Iz tog se razloga sušeno voće često naziva prirodnim bombonom.

Proizvodni procesi

Saznaj više

Kako nastaju Tamari i Shoyu umaci

Tamari i Shoyu su posebni sojini umaci nastali fermentacijom soje. Fermentirani prehrambeni proizvodi su namirnice u čijem je sastavu barem jedna komponenta bila podvrgnuta djelovanju mikroorganizama (bakterije, kvasnice ili plijesni) zbog čega su nastupile karakteristične kemijske i organoleptičke promjene...

Proizvodni procesi

Saznaj više

Od integralne do rafinirane riže

Vanjski slojevi prirodne (integralne) riže sadrže: bjelančevine, biljna vlakna, vitamine, minerale, elemente u tragovima i esencijalne masne kiseline.
Ovi dragocjeni sastojci se gotovo u cijelosti gube postupkom rafiniranja riže, čime se ona ljušti i gubi vanjske ovojnice i klicu. Samim time rafinirana riža je uglavnom svedena na samu masu škroba.

Proizvodni procesi

Saznaj više

Kako nastaju žitne pahuljice

Žitne pahuljice se proizvode jednostavnim procesima koji značajnije ne mijenjaju hranjivu vrijednost namirnice. Među njima su svakako najpoznatije zobene pahuljice, iako se sve žitarice mogu obrađivati na ovaj način (pšenica, raž, riža, ječam, proso …pa čak i soja).

Proizvodni procesi

Saznaj više

Izdvajamo iz ponude

Prikaži sve

Pratite nas
na Facebooku
Prvi doznajte za akcije i posebne ponude i iskoristite ih.