Početna Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

O PRAVILIMA PRIVATNOSTI

Ova pravila o privatnosti ("pravila") objašnjavaju kako Advent d.o.o. za trgovinu  (dalje u tekstu: "Advent", voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. Advent d.o.o. je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo Vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, Advent d.o.o.  je "voditelj obrade", odnosno onaj koji određuje potrebe  i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi Vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: ADVENT d.o.o.

Adresa: Jelenčići 61 d, 52000 Pazin

Telefonski broj : +385(0)52688010

E-pošte : [email protected], [email protected]

 

Kako i kada prikupljamo Vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje Vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada kontaktirate Advent službu za kupce ili pružite povratne informacije o našoj robi i uslugama itd.).

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od Vas, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac.

Više informacija o situacijama i okolnostima za prikupljanje Vaših osobnih podataka možete pronaći ispod, u odjeljku Za što ćemo koristiti Vaše osobne podatke. Sjetite se da su to informacije o potencijalnim načinima korištenja osobnih podataka, s kojima se možete susresti kada posjetite naše trgovine i web stranice, ostvarite kupnju kod nas ili koristite naše usluge. U svakom od navedenih slučajeva, dobit ćete i jasne dodatne informacije o svrsi obrade podataka, a u nekim slučajevima osim toga trebat ćemo i vaše izričito dopuštenje za obradu.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti Advent i/ili naši pouzdani partneri (za više informacija pogledajte odjeljak: Da li Advent dijeli podatke s trećim stranama.)

Svaki posjetitelj može samovoljno odabrati da li pristaje na korištenje kolačića (marketinških servisa i analitike) za treće zemlje svijeta (izvan EU). Davanjem privole za treće zemlje i svijeta možete odabrati željenu opciju klikom na postavke.


Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, adresa,  adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na Advent web stranicama, prilikom plaćanja u Advent dućanima ili kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte, Vašu povijest kupnje Advent proizvoda i usluga te dodatne informacije koje odlučite dobrovoljno podijeliti s nama.


Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od Adventa  zatražiti sljedeće:

 1. da Vam omogući pristup Vašim osobnim podacima

Advent možete pitati koje Vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima Vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

 

 2. da Vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamo

 

Možete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

 

 3. zatražiti ispravak pogrešnih podataka

Želimo da su Vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

 

 4. zatražiti brisanje osobnih podataka

Možete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o Vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke Advent ugovorne obveze prema vama, Advent bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su Vaši osobni podatci potrebni kako bi Advent mogao ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), Vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

 

 5. ograničavanje pristupa Vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti

Ako želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni Vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

 

 6. podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju  voditelj obrade smatra legitimnom.

 

 7. zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)

Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

 

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite Advent kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili Vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.


Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o Vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga  (trusted service provider).


Da li Advent razmjenjuje podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti je Adventu važna, stoga nikada nećemo dijeliti Vaše osobne podatke s trećim osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima.

Kao što znate, Advent je trgovac i radimo zajedno s drugim kompanijama. To znači da ponekad dijelimo Vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

Uz navedeno, Vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime voditelja obrade. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite Vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za Advent mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije.

 

Koliko dugo će ADVENT zadržati Vaše osobne podatke?

Advent neće zadržati Vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Više informacija o razdobljima čuvanja  određenih vrsta podataka nalazi se u odjeljku za što ćemo koristiti vaše podatke?

Za što ćemo koristiti Vaše podatke?

Možemo koristiti Vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema Vama, ali ponekad i za poboljšanje Vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Obrada naloga i pružanje usluga

Kada obavite kupnju u Advent trgovini ili putem Advent web stranice, ovisno o slučaju, možda ćemo zatražiti da date određene osobne podatke koji su potrebni za pravilnu obradu vaše kupnje. Ova situacija će se dogoditi pogotovo ako se uz kupnju naših proizvoda odlučite za korištenje jedne od usluga, kao što je dostava. Također, kako bi obradili narudžbu i osiguravali da su osobne i financijske informacije točne, koristimo pouzdane platne sustave trećih osoba kako bi osigurali da je Vaša uplata sigurna i da se Vaši podaci ne koriste za prijevaru. Ako želite platiti robu i usluge na internetu, voditelj obrade će zahtijevati informacije vezane uz uplatu, uključujući i broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV broj, kao i adresu za naplatu.

Kako bi osigurali da se proizvodi i usluge koje kupite kod nas dostave na ispravnu adresu, Vaše osobne podatke koji su potrebni za pružanje pojedinih usluga dijelimo s pouzdanih vanjskih partnera (npr. Vaše ime, adresa dostave).


Usluga kupaca – Office

Ako se obratite našem uredu kupaca (zatražite povrat proizvoda ili niste zadovoljni uslugom, itd.) , direktno u Adventu ili kroz bilo koji drugi način komunikacije koji je Vama dostupan, trebaju nam Vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. 

Također, možete kontaktirati voditelja obrade u uredu ili putem telefona. Kada nam se obraćate ili kupujete  putem telefona, voditelj obrade obrađuje vaše podatke, kao što: ime i prezime,  adresa, adresa dostave, telefonski broj i e-mail adresa. Spomenute podatke dostavljate dobrovoljno. Ukoliko ih ne želite dati to može dovesti do nemogućnosti ispunjenja narudžbe ili isporuke.