Tradicionalan način pripravljanja palente:
U veliki lonac staviti 1 litru posoljene vode i pustiti da prokuha. Lagano dodati jednu šalicu palente konstantno miješajući. Smanjiti vatru i nastaviti miješati da se ne bi stvorile grudvice. Ako smjesa postane previše gusta, dodati malo vruće vode. Palenta je gotova kada postane kremasta i kad dobijete željenu gustoću. Dovoljno za 4-6 osoba.
Vrijeme kuhanja: 7-8 minuta.
Prijedlog za serviranje: Palenta se može servirati kao pire krumpir, ili je možete posipati s umakom od paradajza i naribanim sirom.
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1487 kJ
350 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
1 g
0 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
78 g
0 g |
Vlakna |
0,6 g |
Bjelančevine |
7 g |
Sol |
0 g |
Tablica prikazuje prosječne nutritivne vrijednosti. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari