Početna
 • Iz kontroliranog i certificiranog ekološkog uzgoja bez upotrebe štetnih kemikalija i pesticida.
  + BIO proizvod
 • Sirovine u proizvodu prirodno ne sadrže gluten, ali ga proizvod može sadržavati u tragovima.
  + Prirodno bez glutena
 • Proizvod nije zaslađen sa šećerom. Može sadržavati prirodno prisutne šećere.
  + Bez dodanog šećera
 • Ne sadrži proizvode životinjskog podrijetla (meso, mlijeko i mliječne proizvode).
  + Vegan

Lan zlatni BIO

Šifra: B080035

Brand: Biorganic

Kategorija: Sjemenke

1,60€
Odaberi pakiranje

Besplatna dostava iznad 39,99 €.
Rok isporuke 1-3 radna dana.

Zašto su lanene sjemenke toliko vrijedne u našoj prehrani? Kao prvo zbog esencijalne omega 3 masne kiseline ili alfa linolenske kiseline. Sam pridjev esencijalna koji je pridodan njenom imenu znači da tu masnu kiselinu naše tijelo ne može samo sintetizirati iz drugih hranjivih tvari, već je moramo unijeti hranom. No, za razliku od ostalih masnih kiselina, ova je dosta rijetka u našoj hrani; a lan je biljna namirnica koja daleko nadmašuje sve ostale po količini omega 3 masne kiseline koju sadrži. Naime, on u sebi sadrži najmanje 7 puta više tih masnih kiselina nego ostale biljke, kao što su soja, orasi, špinat, bademi, banane i druge biljke. 

Omega 3 masne kiseline su važne za mnoge funkcije u našem tijelu kao i za pravilan rast i razvoj djeteta. Imaju zaštitnu ulogu protiv srčanog infarkta i moždanog udara, smanjuju sklonost infekcijama jačajući imunitet, pružaju određenu zaštitu protiv autoimunih bolesti, smanjuju rizik za određene vrste raka.

Sljedeća komponenta također vrijedna spomena jesu lignansi. To je skupina fitoestrogena, odnosno biljnih estrogena, koji se pod utjecajem bakterijske flore naših crijeva pretvaraju u moćne tvari slične hormonima.

* obvezno polje

Trenutno nema komentara

Komentari