- Grublje mljeveni endosperm tvrde (durum) pšenice - tzv. semolina
- Izvor pšeničnih vlakana
- Nizak sadržaj šećera, soli i masnoća
- Izvor bjelančevina
- Priprema: Namočiti u kipućoj vodi u omjeru 1:2. Pokriti i pustiti da stoji cca. 20 min.
- Koristi se kao i tjestenina ili riža i to na različite načine. Možete ga začiniti umacima ili egzotičnim začinima. Također može poslužiti kao podloga za salate, kao dodatak juhama, te kao prilog raznom povrću. Ukoliko se zasladi ili pomiješa sa suhim voćem predstavlja ukusan desert.
- Zemlja porijekla: Francuska / Italija / Turska
- Čuvati na suhom i hladnom
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1482 kJ
350 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
1,5 g
0,4 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
70 g
3 g |
Vlakna |
4 g |
Bjelančevine |
12 g |
Sol |
0,01 g |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari