Prirodni je zaslađivač blago karamelastog okusa koji se dobiva isparavanjem nektara iz cvijeta kokosove palme te se zatim melje u granule. Nije rafiniran niti kemijski obrađen te tako zadržava sve prirodne vitamine i minerale koji se kod običnog šećera gube u procesu rafiniranja.
Ima nizak prosječan glikemijski indeks (35) te se koristi kao zdravija zamjena za rafinirane šećere u omjeru 1:1. Važno je koristiti ga umjereno i uz uravnoteženu prehranu.
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1612 kJ
379 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
0 g
0 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
93,1 g
93,1 g |
Vlakna |
0,2 g |
Bjelančevine |
1,6 g |
Sol |
0 g |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari