- Heljdino brašno je vrlo kvalitetno brašno i koristi se za pripremanje palente (žganaca) i kao dodatak brašnu ostalih žitarica, za pečenje vrlo traženog kruha i peciva
- Daje kruhu gustu teksturu i jak, robustan okus
- Pogodno je i za dodavanje smjesi za palačinke
- Bogat izvor vlakana
- Nizak sadržaj šećera i soli
- Izvor bjelančevina
- Zemlja porijekla: Hrvatska
- Čuvati na suhom i hladnom
- Kemijska svojstva: pepeo do 2.5%, stupanj kiselosti do 4%, voda do 15%.
Kruh od heljdinog brašna
- Sastojci: 500 g heljdinog brašna, 300 g bijelog brašna, 100 g rižinog brašna, 100 g pšeničnog int. brašna, 2 digo kvasca, 1 žlica mljevenog anisa, ½ žlice soli, mlake vode ili sojinog mlijeka po potrebi.
- Priprema: heljdino brašno poparite. Ostale sastojke sve zajedno izmiješajte, dodajte heljdino brašno, po potrebi dodajte vodu ili mlijeko te umijesite tijesto da se odvaja od posude. Ostavite da se diže cca 40 min. Napravite štruce ili željeni oblik, pecite na 200°C otprilike 45 min.
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1402 kJ
335 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
3,1 g
0,7 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
70,6 g
2,6 g |
Vlakna |
10 g |
Bjelančevine |
12,6 g |
Sol |
0,03 g |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Release 28 slightly revised May, 2016
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari