- Glutensko brašno se sastoji 75% od glutena i 25% od tipskog brašna.
- Koristi se malim količinama da bi se poboljšala kvaliteta kruha (povećava volumen). U tom se slučaju najprije dodaju brašna najbogatija glutenom pa se dobro istuku kako bi se formirala glutenska tekstura.
- Ova vrsta brašna je posebno poželjna kao dodatak brašnima s niskim sadržajem glutena (sojino, raženo i druga brašna)
- Odlično se primjenjuje kao dodatak brašnu pri izradi domaćih rezanaca, različitih kolača, popečaka...
- Koristi se i kod izrade seitana
- Vrlo bogat izvor bjelančevina
- Nizak sadržaj masti, šećera i soli
- Zemlja podrijetla: Češka
- Čuvati na suhom i hladnom
NUTRIJENTI |
100 g |
Energija |
1470 kJ
351 kcal |
Masti
od kojih zasićene masne kiseline |
2,8 g
0,5 g |
Ugljiikohidrati
od kojih šećeri |
2,1 g
0,8 g |
Vlakna |
17,5 g |
Bjelančevine |
70,1 g |
Sol |
0,009 g |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka specifikacija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari