- Proizveden od deaktiviranog suhog kvasca (Saccaromyces cerevisiae)
- Delikatesni sušeni kvasac u obliku pahuljica se koristi za poboljšavanje ukusa mnogih jela: juha, variva, umaka, namaza, salata i slično. Dodaje se zgotovljenim jelima.
- U vegetarijanskoj prehrani posebno doprinosi ukusu zdravih vegetarijanskih sireva i raznih namaza.
- Jedna velika žlica sadrži oko 5g kvasca i u toj količini su prisutni vitamini B skupine u visokoj koncentraciji
- Vrlo bogat izvor vitamina B1 (tiamin) i B9 (folna kiselina)
- Visok sadržaj vlakana
- Vrlo bogat izvor bjelančevina
- Zemlja podrijetla: Francuska
- Čuvati na suhom i hladnom
NUTRIJENTI |
100 g |
5 g |
Energetska vrijednost |
1345 kJ
320 kcal |
67,2 kJ
16 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
4,8 g
1,6 g |
0,24 g
0,08 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
36 g
9 g |
1,8 g
0,5 g |
Vlakna |
27 g |
1,35 g |
Bjelančevine |
47 g |
2,35 g |
Sol |
0 g |
0 g |
Vitamin B1 (Tiamin) |
20 mg |
1 mg (90,9%)* |
Vitamin B2 (Riboflavin) |
4 mg |
0,2 mg (14,3%)* |
Vitamin B3 (Niacin) |
23 mg |
1,15 mg (7,2%)* |
Vitamin B5 (Pantotenska kiselina) |
7 mg |
0,35 mg (5,8%)* |
Vitamin B6 (Piridoksin) |
3 mg |
0,15 mg (10,7%)* |
Vitamin B9 (Folna kiselina) |
2600 μg |
130 μg (65%)* |
Vitamin B12 (Kobalamin) |
0,3 μg |
0,015 μg (0,6%)* |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati.
*Postotak od referentnog dnevnog unosa za prosječnu odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal).
Izvor: proizvođačka specifikacija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari