- Izvor vlakana
- Nizak sadržaj masti
- U svježem stanju sadrže oko 55% prirodnog voćnog šećera koji se sušenjem znatno koncentrira. Taj je šećer prirodno vezan sa topivim biljnim vlaknima koje sprječavaju naglo iskorištavanje šećera iz njih, što sprječava posljedičnu hipoglikemiju.
- Datule predstavljuju odličan prirodan izvor energije koji će vas brzo "podići" i dati vam snagu.
- U mnogim jelima se koriste kao zdrava zamjena za rafinirani šećer, naročito ako se dobro izmiksaju uz dodatak vode. Vrlo su popularan sastojak u raznim zdravim slasticama, sirovim tortama i kolačima, pudinzima, slatkim namazima i marmeladama. Posebno su ukusne u kombinaciji s orašastim plodovima kao zdravi snack.
- Zemlja podrijetla: Iran
- Čuvati na suhom i hladnom
Punjene datule:
- Sastojci: 20 datula, 20 badema, kikiriki namaz
- Priprema: Datule prerežite na pola, napunite kikiriki namazom i na svaku stavite badem
NUTRIJENTI |
100 g |
Energetska vrijednost |
1460 kJ
349 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
0,5 g
0 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri* |
83 g
79 g |
Vlakna |
3,8 g |
Bjelančevine |
3,4 g |
Sol |
0,3 g |
*Sadrže isključivo prirodno prisutne šećere.
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari