Bolji život boljom prehranom
Prijavite se Registracija

Dovrši kupovinu

Početna Blog

Blog

Otvorenje EDEN bioshop

U utorak, 22.3.2016. službeno smo otvorili novu trgovinu zdrave hrane - EDEN bioshop - u Zagrebu na adresi Ozaljska 67. Tamo ćete pronaći većinu proizvoda iz našeg asortimana te još mnogo drugih zdravih proizvoda.

Blog

Saznaj više

Zašto čokolada nije zdrava

Čokolada sadrži pojedine biološki aktivne tvari koje potencijalno uzrokuju nenormalno ponašanje i psihološke senzacije koje odgovaraju onima potaknutima ostalim sredstvima ovisnosti.

Blog

Saznaj više

Istina o ugljikohidratima

Uporaba namirnica bogatih škrobom dugo vremena se izbjegavala jer se smatralo da one debljaju. Međutim, danas su te namirnice superzvijezde u galaksiji prehrambene ponude. Najnovija vijest u svijetu prehrane glasi: put ka boljem zdravlju popločen je krumpirom, tjesteninom, rižom, grahom i kruhom.

Blog

Saznaj više

Vlakna - nejestiva, neprobavljiva, a tako bitna

Do početka 70-tih godina prošlog stoljeća vlakna su smatrana bezvrijednim sastojkom koji samo prolazi kroz organizam i završava ravno u toaletu - bez upotrebe u organizmu. Danas znamo da su biljna vlakna vrlo potreban sastojak jer upravljaju važnim procesima u organizmu.

Blog

Saznaj više

Prirodni plodovi ili vitaminske tablete

I nutricionisti i naše majke godinama nam govore kako vitaminske tablete nisu zamjena za povrće. Danas znanstvenici shvaćaju da je to tako. Ispostavilo se, naime, da su plodovi voća i povrća prepuni sastojaka koji dokazano smanjuju rizik od raka. To su fitokemikalije i antioksidansi.

Blog

Saznaj više

7 najčešćih grešaka u suvremenoj prehrani

Suvremeni se čovjek u razvijenom svijetu često hvali kako se hrani bogatije i profinjenije od mnogih siromašnih ljudi danas i u prošlosti . Međutim,  za ovu svoju prednost plaća visoku cijenu – u nepotrebnim bolestima, invalidnosti i preranoj smrti.

Blog

Saznaj više

Video

Gorka strana šećera

U posljednjih 100 godina, potrošnja šećera u SAD-u je porasla sa 4 kg godišnje po osobi na 54 kg (13,5 puta). Šećer se danas nalazi u gotovo svakom proizvodu na polici supermarketa. Posljedice i nisu baš tako slatke.

Blog

Saznaj više

Isplati li se jesti meso

Stočarstvo je, s ekološke strane, jedna od najrazornijih industrija na svijetu. Istovremeno je i uzročnik mnogih bolesti. Evo prednosti koje dolaze s prelaskom na biljnu prehranu...

Blog

Saznaj više

Kako koristiti prirodne začine

Postoji više načina kako sačuvati povrće bez upotrebe velikih količina soli i štetnih tvari kao što su ocat, papar, curri i slični začini koji nadražuju želudac. Sa začinskim biljem možemo na zdrav način povećati prirodni ukus namirnice. Iako ne postoje strogo određena pravila evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći u eksperimentiranju.

Blog

Saznaj više

Doručkujte poput kralja

Mnogi ljudi ga preskaču a ipak doručak je najvažniji od svih obroka. Saznajte zašto šalica kave, sok od naranče ili keksi nisu dobar izbor te nekoliko savjeta za zdrav doručak koji će vam dati dovoljno energije za dnevne napore. 

Blog

Saznaj više

Hrana koja nas ubija

U današnje vrijeme sve veći broj domaćica pribjegava uporabi gotovih jela. Naša je hrana rafinirana, pročišćena, koncentrirana, zaslađena, zasoljena i kemijski obrađena kako bi izazvala jače podražaje okusa. Istodobno je bogatija kalorijama, ali siromašnija prehrambenim vrijednostima. I premda se hranimo da bismo živjeli, ono što jedemo nas ubija.

Blog

Saznaj više

Izdvajamo iz ponude

Prikaži sve

Pratite nas
na Facebooku
Prvi doznajte za akcije i posebne ponude i iskoristite ih.