- Wakame su najpopularnije Japanske alge, zelene boje i duguljastog oblika koje rastu oko otoka Hokkaido u sjevernom dijelu Japana. Nakon ubiranja ispiru se i suše na suncu. Sadrže razne minerale, ali i veliku količinu soli i joda pa ih se preporuča koristiti umjereno ali redovito.
- Preporučena dnevna količina: 5g
- Zemlja podrijetla: Japan
- Čuvati na suhom i hladnom
Upute za upotrebu:
Isperite ih te namočite u hladnoj vodi cca. 10-15 min (volumen će se povećati 10-15 puta). Zatim ih ocijedite i nasjeckajte. Kao takve mogu se dodavati u juhe, pirjano povrće, musake i sl... Važno je dodati ih pri kraju kuhanja kako ne bi izgubile teksturu i okus, a mogu se konzumirati i samo namočene (npr. u salati). Mogu se i tostirati, izmrviti te posipati kao ukusan začin u bilo koje jelo.
NUTRIJENTI |
100 g |
5 g |
Energetska vrijednost |
687 kJ
166 kcal |
34 kJ
8,3 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
3,2 g
1,3 g |
0,16 g
0,07 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
3,8 g
3,4 g |
0,2 g
0,17 g |
Vlakna |
25,4 g |
1,3 g |
Bjelančevine |
17,7 g |
0,9 g |
Sol |
16,8 g |
0,84 g |
MINERALI |
|
|
Kalij (K) |
5200 mg |
260 mg |
Kalcij (Ca) |
602 mg |
30,1 mg |
Željezo (Fe) |
3,6 mg |
0,18 mg |
Magnezij (Mg) |
942 mg |
47,1 mg |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari