- Jedne su od najpopularnijih algi te imaju izvrstan okus. Polako rastu uz mreže od konopa malo iznad površine vode . Na taj način maksimalno su izložene suncu za vrijeme oseke, i dobivaju vodu za vrijeme plime. Nakon ubiranja, ispiru se, melju te prešaju u tanke listove. Odlične su za početak uvrštavanja morskih algi u prehranu a koriste se i kao začin na različite načine. Sadrže razne vitamine i minerale.
- Posebno su bogat izvor vitamina A
- Zemlja podrijetla: Japan
- Čuvati na suhom i hladnom
Upute za upotrebu:
Sushi Nori su već tostirane i konzumiraju se bez kuhanja. Tradicionalno se koriste pri izradi sushija. Nasjeckajte sastojke po želji u duguljaste trake (prijedlog: avokado, krastavac, mrkva, luk, tofu, paprika, grah, šparoge itd..). Preporučamo iskombinirati različite kontrast boje. Zatim na list nori alge rasporedite rižu i željene sastojke te sve zajedno umotajte u sendvič. Dobar tek!
NUTRIJENTI |
100 g |
2,5 g (1 list) |
Energetska vrijednost |
1394 kJ
322 kcal |
35 kJ
8 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
5,8 g
1,8 g |
0,15 g
0,05 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
15,7 g
0,5 g |
0,4 g
0,01 g |
Vlakna |
24,5 g |
0,6 g |
Bjelančevine |
42,2 g |
1 g |
Sol |
3,3 g |
0,08 g |
VITAMINI |
|
|
Vitamin A |
7670 μg |
192 μg |
MINERALI |
|
|
Kalij (K) |
7770 mg |
194 mg |
Željezo (Fe) |
10,6 mg |
0,26 mg |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari